Zöldséges burgonya
sponsored links
Ismét egy hús nélküli fogás került asztalra. Mivel elég laktató, a leves után bõven elég volt így magában is. Természetesen köretként is fogyaszthatjuk, és másféle zöldségekkel is készíthetjük, pl. brokkolival, kukoricával, karfiollal, stb. Tehetünk rá több sajtot is, én is el tudtam volna képzelni még többet, de mivel semmi értelmét nem látom a light trappistának, amibõl elvileg több is mehetett volna rá, ezért inkább ?rendes? sajtot használtam, de kevesebbet.
Hozzávalók 4 személyre:
35 dkg fõzni való burgonya
10 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg trappista sajt
1 dl tej
1 tojás
1 ek rozsliszt vagy teljes kiõrlésû búzaliszt
1 csapott ek ételízesítõ (tartósítószer és ízfokozó mentes, legjobb a házi)
só
1 ek olívaolaj
elkészítés:
- A krumplit meghámozzuk, 0,5 cm vastag karikákra szeljük és szépen elosztva lerakjuk egy kiolajozott sütõtálban.
- A répát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben félpuhára fõzzük.
- Ekkor hozzáadjuk a borsót, és a répával együtt puhára fõzzük. Leszûrjük, alaposan lecsepegtetjük és elosztjuk a krumplin.
- A sajtot lereszeljük és megszórjuk vele a zöldséges krumplit.
- Egy tálkában a lisztet simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az ételízesítõt, majd a többi tejet is hozzákeverve alaposan elkeverjük és ráöntjük az ételre.
- Alufóliával lefedve, elõmelegített sütõben 30 percig pároljuk, villával ellenõrizzük, hogy a krumpli megpuhult-e, ha igen, akkor fólia nélkül pirulásig sütjük. Tálaljuk.
sütési hõfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idõ: kb. 40 perc