Zöldséges bulgur
sponsored links
Sûrûn kérek elnézést azoktól akik pont azért látogatják a blogomat mert könnyen beszerezhetõ alapanyagokból egyszerû étkeket fõzök és teszek közzé. De higgyétek el nem kevésbé beszerezhetetlen a kuszkusz sem és a bulgur sem ma már mint egy zacskó rizs.
Ez utóbbi pedig elkészítés módjában sem különbözik.
Legalábbis én úgy készítettem el mint azt a rizzsel szoktam. Vagyis magamnak fél csésze bulgurt 1 ek olajon kissé át pirítottam, sóztam és felöntöttem 1 csésze vízzel. Felforraltam, fedõt tettem rá és a villany tûzhelyet lekapcsoltam alatta, de az edényt rajta hagytam. Néha kicsit óvatosan át kevertem, de tulajdonképpen ennyi volt az össz meló vele.
Zöldségnek fagyasztott vegyeset használtam, borsó, kukorica, pritamin, gomba, gyöngyhagyma, sárgarépa és még ki tudja mi minden van benne. Nagyon szeretem...
Serpenyõbe egy pici vajat felolvasztottam és ezt a zöldséget megpirítottam rajta. Fél dl vizet öntöttem még rá, hogy puhuljon is , de nem fõztem szét csak fogkeményre. Friss petrezselymet vágtam rá sóztam és kis borsot is ...