Zöldséges-baconos pizza.
sponsored links
A hetet egy finom pizzával kezdtem, melyhez megint a Tante Fanny készen megvásárolható kerek pizzatésztát hívtam segítségül. A feltét pedig eltér a megszokottól, de nekünk nagyon ízlett. Sütés elõtt a tésztát most egy sajtos-tejfölös kencével kentem le, majd az elõzõleg roppanósra fõzött zöldségkeverék, bacon, és koktélparadicsom került rá. Sütés közben a tészta széle ropogósra sült, a zöldséges feltét átvette a bacon ízét, és a ráolvadt sajttal nagyon finom volt. Nem gyõztük enni egyik szeletet a másik után.
Hozzávalók:
30 dkg zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, sárgarépa)
5-6 szelet bacon
1,5 dl tejföl
20 dkg reszelt trappista sajt
6-8 db koktélparadicsom
só
õrölt színes bors
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben fõzzük roppanósra, majd szûrjük le, és hûtsük ki teljesen.
A tejfölt keverjük össze a reszelt sajt felével, ízlés szerint sóval, és õrölt színes borssal.
A pizzatésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt, helyezzük rá egy nagyobb méretû tepsire.
Ezután kenjük meg a tejfölös-sajtos keverékkel, majd pakoljuk rá a lecsepegtetett zöldségeket, a félbe vágott koktélparadicsomot, és tépkedjük rá a bacont.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, és közepes hõmérsékleten süssük kb. 20 percig, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és tegyük vissza a sütõbe még 1-2 percre, hogy a sajt ráolvadjon.
A sütõbõl kivéve hagyjuk a pizzát hûlni, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.