Zöldségekkel sült báránycomb
sponsored links
Nagyon, de nagyon finom :)
Hozzávalók (2 ? 3 személy részére): 1 báránycomb, kis csokor rozmaring,kis csokor zöldpetrezselyem, 7 ? 8 cikk fokhagyma, fokhagymapor, fél sárga paprika, só, bors, kb 1, 5 dl olaj. A körethez: 4 ? 5 sárgarépa, 10 gomba, 5 krumpli, 15 kelbimbó, 1 fej fokhagyma, só, kevés olaj.
Elkészítése: A rozmaringot, zöldpetrezselymet , fokhagymát finomra aprítjuk, a paprikát apró kockákra vágjuk. A zöldfûszereket, a fokhagymát, a fokhagymaport, a paprikát, a sót, a borsot elkeverjük az olajban, alaposan bekenjük vele a báránycombot, zárt edényben, 1 éjszakát a hûtõben pihentetjük.
A körethez a krumplit hasábokra, a sárgarépát csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, hozzáadjuk a kelbimbót, sózzuk, meglocsoljuk kevés olajjal, alaposan összeforgatjuk, egy nagyobb, sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk,hozzáadjuk a héjastól félbe vágott fokhagymát, ráhelyezzük a combot, 2 dl vizet öntünk rá, alufóliával lefedve, 200 fokra elõmelegített sütõben, kb 1óra alatt puhára pároljuk, majd a saját zsírjával öntözgetve megpirítjuk.