Zöldségekkel párolt marhaszelet tökmagliszttésztával
sponsored links
Tiszta paleo összeállítás. A tészta nem mondom, hogy a legfinomabb valami, amit életemben ettem, de ha valaki igényli az ilyesmit a hús mellé, akkor jó, hogy van rá alternatíva. A mákliszttésztánál mindenképpen finomabb volt. Az szörnyen csikorgott-ropogott a fogaim között. Azóta sem vettem ilyen tésztákat, pedig már jónéhány hónapja készült ez az étel.
Zöldségekkel párolt marhaszelet tökmagliszttésztával
Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg ? 1 kg marhahús (hátszín vagy felsál) só, bors, kakukkfû, olívaolaj vagy sertészsír; 2 hagyma, 3 sárgarépa, 1 petrzselyemgyökér, 1 kisebb zellergumó, 1 piros húsú paprika, 5-6 cikk fokhagyma, petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj; továbbá: tökmaglisztbõl készült szélesmetélt, olívaolaj, só.
Elkészítése:A húst ujjnyi vastagon felszeleteljük, majd megszórjuk sóval, borssal és morzsolt kakukkfûvel. Felforrósított olívaolajon vagy sertészsíron minden oldalán hirtelen megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rendre hozzáadjuk a kis kockákra vágott többi zöldséget is, és néhány percig együtt dinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük, majd ráhelyezzük a hússzeleteket, aláöntünk annyi vizet, amennyi a húst éppencsak ellepi, és nem túl nagy lángon, lefedve, néha megrázogatva 1-1,5 órán át pároljuk. Ha a folyadék elpárolog, kevés forró vízzel pótoljuk. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Végül, ha a hús már megpuhult, hagyjuk a levét jól elpárologni, és megszórjuk petrezselyemzölddel. A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük a tasakon lévõ utasítás szerint, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és összekeverjük. A húst a zöldségekkel és akifõzött tésztával kínáljuk.