Zöldségek bundában, pakora
sponsored links
Pár hete nagyon fellelkesültem, amikor láttam a River Cottage legújabb részeit, a vegetáriánus szériát. Különösen tetszettek az indiai és indiai beütésû receptek. Fogtam hát magam, beszereztem rengeteg zöldséget és elõszedtem a már jól ismert Isteni Ízek c. könyvecskét, ami tele van indiai receptekkel. Valamiért nagyon vágytam egy teljes értékû, húsmentes lakomára, ami nem attól lesz húsmentes, hogy kihagyom a húst, vagy valamivel helyettesítem. Kizárólag attól, ami benne van. Felderengtek vegetáriánus boldog éveim, és máris tudtam, mi lesz az elsõ, amit el fogok készíteni. Pakora. Zöldségek bundában, olajban kisütve, valami finom joghurtos mártogatóssal.
Sajnos eredetiben még nem volt alkalmam kipróbálni, de remélem, ezt hamarosan bepótolom majd.
Zöldségek bundában, aminek csak a fantázia szabhat határt. Gyakorlatilag bármit be lehet bundázni. Én most sárgarépát, cukkinit, zöld spárgát, újhagymát, gombát és spenótot sütöttem. Lehet még hagymakarika, krumpli, padlizsán, karfiol, de akár paradicsom is. Tényleg kimeríthetetlenek a lehetõségek.
Hozzávalók 35 dkg bundás zöldséghez:
35 dkg zöldség kisebb vagy vékonyabb darabra vágva, hogy a rövid sütési idõ alatt is meg tudjon puhulni
100 g csicseriborsóliszt vagy sárgaborsóliszt ...