Zöldségbundás csibefalat

2018-05-21

sponsored links


Ez a fogás most a gyerek kérésére készült. Bundás husit kért, de a részleteket, hogy mi kerüljön a bundába, én találtam ki. Azért kedvelem ezt a fajta ételt, mert a zöldséges kabát alatt a hús finom, puha és szaftos marad. Vegyes körettel kínáltam.
A recept megjelent a Kifõztük magazin májusi számában is.
A felhasznált ízesítõket a Fûszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*50 dkg csirkemell
Bundához:
*1 nagy krumpli
*1 nagy sárgarépa
*2 nagy tojás
*4 púpozott ek zabpehelyliszt
*1 nagy csipet õröltbors
*1 csapott kk fokhagymás só
*2 csapott ek tejföl
Sütéshez:
*olaj

A megtisztított húst kisujjnyi vékony csíkra vágjuk, és megszórjuk a fûszerkeverékkel. 
A sárgarépát és a krumplit sajtreszelõn lereszeljük, elkeverjük a tojásokkal, liszttel, tejföllel és a fûszerekkel. 
A csirke falatokat megmártjuk a zöldséges masszában, kicsit lecsepegtetjük, és forró olajban kisebb adagokban megsütjük. 
A felesleges olajat lecsepegtetjük. 
Sült krumplival és salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2018/05/zolds...

sponsored links

Keres?s