Zöldség és zöldség avagy Lassanként búcsúzik a nyár
sponsored links
Reggel úgy gondoltam,hogy zöldséges-lecsós húsit készítek, ma.
Elkészült, s mit nem mondjak... több lett mint zöldséges-lecsó...?
Nem is tudtam milyen nevet adjak néki, ezért segítséget kérek, ötleteket várok Tõletek, bátran és Õrült fantáziával
??? ide le a megjegyzések rovatba, a bejegyzés alá ?
.......................................
Hozzávalók:
60 dg sertéskaraj
40 dkg paprika
50 dkg paradicsom
15 dkg sárgarépa
2 szál szárzeller
4 ger. fokhagyma
citromos kakukkfû v. sima
bors, só
burgonya
A sertéskarajt felszeleteljük, picikét megklopfoljuk, és egy éjszakára, fokhagymás (2 ger.) kakukkfüves pácban érleljük.
A hús szeleteket egy serpenyõben megsütjük, tálalásig félretesszük, melegen tartjuk.
Közben, a zöldségeket feldaraboljuk, a sárgarépát, szép vékony, félkarikákra, a zellert kb. fél centis darabokra, a paprikát és a paradicsomot pedig, úgy ahogy a lecsóhoz szoktuk, (de szerintem"apróbb" darabokban jobban keveredik a többi zöldséggel).
Elõször a sárgarépát és zellert, pirítjuk meg finoman, majd jöhet a paprika és a paradicsom, sózzuk, borsozzuk, kakukkfûvel és aprított fokhagymával ízesítve kellemesen roppanós, puhára sütjük, pirítjuk.
Köretnek pirított burgonyát kínálunk, aminél a hús sütésébõl visszamaradt zsiradékot is használhatjuk, de elõtte szûrjük át.