Zöldség és rétes avagy Ezt ki kell próbálni

2018-05-15

sponsored links


Arra gondoltam, hogy erre, és pont olyan lett!
Krémesen simogató és fûszeresen varázslatos.
Finom és mindenképp kipróbálós, annak aki szereti a tömény zöldséges ízeket
...vagy egyszer kibírja hús nélkül ?















ZÖLDSÉGES RAKOTT RÉTES, GOMOLYÁVAL
Hozzávalók:
8 lapos réteslap
2 p. tejföl (2 x 150g)
1 db tojás
60 dkg cukkini
30 dkg padlizsán
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
15 dkg gomolya sajt (természetese másféle is lehet)
2 tk. kristálycukor
oregánó
lestyán
bors, só
olívaolaj
A cukkinit, a padlizsánt és a gombát kb. centi vastag darabokra vágjuk; egy nagy tálba tesszük õket, megsózzuk, borsozzuk oregánóval és lestyánnal ízesítjük, alaposan átforgatjuk, aztán legalább 30 percig félretesszük pihenni, közben 1x-2x átmozgatjuk.










A sütõt bemelegítjük 180 fokra.
A tejfölöket, a tojással és egy kis sóval kikeverjük.
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske olajon megpirítjuk, a tûzrõl lehúzva, de még melegen hozzáadunk, 2 gerezd fokhagymát, majd az egészet hozzákeverjük a besózott zöldségekhez.










Egy 32 centis kis tepsit finoman kikenünk olajjal, és 3 db réteslappal kibéleljük, a lapokat vékonyan megkenjük olajjal, majd a zöldségek felét egységesen elosztjuk rajta, meghintjük 1 csapott teáskanál cukorral, aztán meglocsoljuk, megkenegetjük a tejföl kb. harmad részével.
Ismét réteslap következik, de csak 2, a közüket szintén vékonyan megolajozzuk.
Erre jöhet a maradék zöldség, illetve ezt is finoman megcukrozzuk, és megtejfölözzük.
A tetejét 3 lappal borítjuk be, a szokásos módon, és lekenjük a maradék tejföllel.
A gomolyát kis kockákra daraboljuk és ezzel koronázzuk meg a rétesünket.
A 180 fokos sütõben nagyjából 40 perc alatt szépen megsütjük.



Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/05/...

sponsored links

Keres?s