Zöldség és rizs avagy Hús nélkül is jó lett

2017-06-06

sponsored links

Ma reggel arra ébredtem, hogy Gyuvecs.
Van ez így, felkelsz és Gyuvecs...
Aztán meghazudtoltam magam ( fõzz abból ami otthon van) és hama-hama gyorsan, lementem hídba a boltba és vettem padlizsán. Kettõt mert akciós volt. 
Hazaértem és megnyugvással néztem körül, hogy aztán minden meg van egy jó gyuvecshez(höz-hoz), csak darált hús nincs.
Na és...így is jó lesz!

ui. azért délután visszamentem darált húsért, ki tudja mit hoz a holnap
      ...végül is, van még egy padlizsánom...

A rizsrõl és a gyuvecsrõl(ról) tudnék(nák) néhány dolgot mondani, de egy szerûbb ha el olvassátok  egy régebbi (6 évvel ezelõtti) bejegyzésemben. ?












GYUVECS HÚS NÉLKÜL, 
 EGYSZERÛEN, LÁBOSBAN
Hozzávalók:
1 db padlizsán
25 dkg paprika
10 dkg koktélparadicsom
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 szál szárzeller
20 dkg rizs
kakukkfû
oregánó
chili pehely (aki nem az használjon borsot)

olívaolaj
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk és olívaolajon üvegesre sütjük.
A padlizsánt, és a paprikát 1x1 centisre daraboljuk, a szárzellert  felkockázzuk és a hagymához adjuk, sózzuk, oregánóval és kakukkfûvel ízesítjük, aki szereti (pl.én) az chili pelyhet is adhat hozzá.
Pár percig együtt pirítjuk, majd belekeverjük a rizst, a kis kockákra vágott fokhagymát valamint a félben vágott koktélparadicsomokat. Ezután a rizs mennyiségének duplája, forró,  vízzel felöntjük, és a rizshez hasonlatos módon készre pároljuk.
Ez ennyi; kinek hogy, nekem fogy ?







Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/06/...

sponsored links

Keres?s