Zöldség és leves avagy Zöld és fehér, a piros helyett

2018-03-19

sponsored links

Ma megkívántam a Minestrone levest, aztán eszembe jött, hogy az bordó tányérba nem a legmutatósabb, ezért összehordtam mindenféle zöldséget, és...  Ta-damm, pikk-pakk!
Tudom, vehettem volna elõ, zöld tányért is, de ez a bordó volt épp tiszta...
...nagyjából ?












MINESTRONE VERDE
Hozzávalók:
1 db saláta cukkini
20 dkg kelbimbó
10 dkg zöldborsó (fagyos)
2 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
2 db natúr tömlõs sajt
apró tészta (pl. gyufatészta, vagy akár tört spagetti?)
petrezselyem zöldje
majoránna
kakukkfû
lestyán
bors, só
olívaolaj
A hagymát felaprítjuk, a zellert felszeleteljük, a cukkinit, fél-, vagy negyed karikákra, a kelbimbót, negyedekre vágjuk. (A borsót úgy hagyjuk ahogy van.)
Egy edényben olívaolajat hevítünk, és a cukkini kivételével, a feldarabolt zöldségeket, a hagymával együtt finoman lepirítjuk, ?félúton?, az aprított fokhagymát is hozzáadjuk.
Ezután megsózzuk, borsozzuk, befûszerezzük, és bõ egy liter vízzel felöntve, felforraljuk.
Amikor forr, beletesszük, a még fagyos borsót, amikor újra felforr, jöhet a cukkini, majd a következõ forrásnál beleszórjuk a tésztát.
Ha már a tészta is megfõtt, egy kis forró lével kikeverjük a sajtokat, aztán a leveshez öntve, percek alatt készre fõzzük, aprított petrezselyemmel frissítjük.
Aki úgy kívánja, tálaláskor reszelt Parmesan-al megszórhatja.





Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/03/...

sponsored links

Keres?s