Zöldség pakora retek-uborka raita-val

2017-09-15

sponsored links









Ez egy amolyan igazi, nyáridézõ étel. Nem is inkább a hozzávalók miatt -hisz ezek egész évben beszerezhetõek-, inkább a színei és ízei azok, amik engem a nyárra emlékeztetnek. Igaz, most az idõjárás legkevésbé sem nyárias, úgyhogy annál is inkább érdemes elkészíteni. :D Szeretem ezt az ételt, mert roppant egyszerû. Friss salátával, raita-val és csatnival akár egy könnyû ebéd, vagy vacsora is lehet, de sültek mellé köretként is megállja a helyét. :)









Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy vöröshagyma
3 közepes burgonya
10 dkg sima liszt
2 ek. garam masala
1 ek. kurkuma

bors
kevés víz
olaj a sütéshez

A raita-hoz:
4-5 db hónapos retek
1/2 kígyóuborka
2,5 dl natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma reszelve
1/2 citrom leve
1 kis csokor friss menta


  1. A raita-hoz a retket és uborkát nagy lyukú reszelõn lereszeljük, tálba tesszük. A mentát finomra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt a zöldségekhez adjuk. Alaposan elkeverjük, tálalásig hûtõben tartjuk. 
  2. A pakorához a vöröshagymát félbe vágjuk, majd vékonyra szeljük. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelõn lereszeljük. A hagymával, a liszttel és fûszerekkel együtt tálba tesszük, kézzel összedolgozzuk. Ha túl száraz, néhány evõkanálnyi vizet adunk hozzá. 
  3. Közepesen forró, bõ olajba kézzel kis halmokat adagolunk, majd minden oldalukat aranybarnára sütjük. Frissen tálaljuk, raita-t, vagy csatnit kínálunk mellé.














A receptet a Kifõztük augusztusi számában is megtaláljátok. :)
 

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s