Zöldség pakora retek-uborka raita-val
sponsored links
Ez egy amolyan igazi, nyáridézõ étel. Nem is inkább a hozzávalók miatt -hisz ezek egész évben beszerezhetõek-, inkább a színei és ízei azok, amik engem a nyárra emlékeztetnek. Igaz, most az idõjárás legkevésbé sem nyárias, úgyhogy annál is inkább érdemes elkészíteni. :D Szeretem ezt az ételt, mert roppant egyszerû. Friss salátával, raita-val és csatnival akár egy könnyû ebéd, vagy vacsora is lehet, de sültek mellé köretként is megállja a helyét. :)
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy vöröshagyma
3 közepes burgonya
10 dkg sima liszt
2 ek. garam masala
1 ek. kurkuma
só
bors
kevés víz
olaj a sütéshez
A raita-hoz:
4-5 db hónapos retek
1/2 kígyóuborka
2,5 dl natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma reszelve
1/2 citrom leve
1 kis csokor friss menta
- A raita-hoz a retket és uborkát nagy lyukú reszelõn lereszeljük, tálba tesszük. A mentát finomra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt a zöldségekhez adjuk. Alaposan elkeverjük, tálalásig hûtõben tartjuk.
- A pakorához a vöröshagymát félbe vágjuk, majd vékonyra szeljük. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelõn lereszeljük. A hagymával, a liszttel és fûszerekkel együtt tálba tesszük, kézzel összedolgozzuk. Ha túl száraz, néhány evõkanálnyi vizet adunk hozzá.
- Közepesen forró, bõ olajba kézzel kis halmokat adagolunk, majd minden oldalukat aranybarnára sütjük. Frissen tálaljuk, raita-t, vagy csatnit kínálunk mellé.
A receptet a Kifõztük augusztusi számában is megtaláljátok. :)