Zöldség krokett
sponsored links
- 0,5 kg vegyes leveszöldség (akár maradék is lehet!)
- Só, õrölt bors, csípõs paprikapor
- 2 db tojás
- Amaránt vagy szezámliszt – annyi, hogy felszívja a nedvességet – kb. 5 evõkanállal
- Sertészsír vagy kókuszolaj a sütéshez
- Kemény sajt – pl. parmezán – ízlés szerinti mennyiségben (elhagyható!)
Elkészítés:
- Fõzd puhára a zöldségeket és fûszerezd
- Üss hozzá 2 db tojást és paleo lisztet
- Alaposan keverd ki a masszát
- Tapadásmentes edényben forrósíts fel kb. 2 evõkanálnyi zsiradékot
- 2 evõkanál segítségével formázz galuskákat és tedd a sütõlapra, majd, ha megpirult, akkor forgasd át a másik oldalára
- A mindkét oldalán ropogósra sült kroketteket tálalhatod reszelt sajttal és salátával