Zöldség chips
sponsored links
A recept és a kép Haász Niki oldaláról való
“Eddig céklából, sütõtökbõl és zellerbõl készítettem el, de a lehetõségek tárháza szinte végtelen. Olvastam például, hogy káposztából is nagyon finom. Tapasztalatom szerint köretként is megállja a helyét, például egy jó kis sült csirkecomb mellé. Abszolút kiváltható vele a hagyományos burgonya chips, nem kell lemondani az esti film melletti nassolásról! Moziba is magunkkal vihetjük, csak ügyesen kell becsempészni.
- Bármi legyen is az alapanyag, a lényeg, hogy nagyon vékonyra kell szelni, és alacsony lángon (ez nálam 140 fok volt), lehetõség szerint légkeveréses programmal kb. 40-50 percig szárítsuk ropogósra az adott zöldséget/gyümölcsöt.
- A légkeverés segítségével nem ég meg idõ elõtt, illetve egyszerre több tepsiben is készíthetjük egymás alá/fölé pakolva. Én szeletelés után (amit vékony uborka szeletelõvel végeztem) sütõpapírra helyeztem, és egy szilikonos ecset segítségével olvasztott kókuszzsírral kentem be a zöldségeket. Sütés közben figyeltem, hogy akkor szedjem ki, amikor már ropogós, de még nem égett. Nagyon finom lett mindegyik, nekünk a só/bors sem hiányzott hozzá. Ha valaki mégis szeretné, csak sütés után fûszerezze!
Ötlet: még nem próbáltam, de szinte biztos vagyok benne, hogy kacsa- vagy libazsírral kenve még ízletesebb a végeredmény!”