Zöldspárgás rizottó
sponsored links
rizs 0,70
vöröshagyma 0,05
olívaolaj 0,05
fehér bor 0,2
alaplé 1,20
Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizottó rizst és átmelegítjük. Elõször hozzáöntjük a bort, és folyamatos keverés közben, ahogy felveszi a folyadékot, mindig utána pótoljuk az alaplével. 80% készültségûre fõzzük, majd szétterítve gyorsan kihûtjük.
zöldspárgás rizottó
rizottó alap 0,18
alaplé 0,10
vaj 0,05
érlelt juhsajt 0,03
zöldspárga 0,06
Az alaplevet felforraljuk, hozzáöntjük a rizottó alaphoz és állandó keverés mellett krémesre fõzzük, majd belekeverjük a vajat és a sajtot, végül a roppanósra párolt zöldspárgát. Sült érlelt sonkával és juhsajttal tálaljuk, medvehagyma olajjal és eperrel díszítjük.