Zöldspárgás rizottó
sponsored links
Tudtam, tudtan, tudtam! Tudtam, hogy ez jó lesz. Életem 2. rizottója, az elsõ saját fõzés. Nekem nagyon bejött, imádtam az ízét, az állagát, mindent. Férjem ugyan azt mondta, hogy köszöni, neki ebbõl elég volt ennyi, de én ezt akár magamnak is megfõzöm. Ráadássul, meggyõzõdésem, hogy az õ ellenérzése inkábbb csak a balga módon vásárolt zacskós reszelt parnezánnak (utánzatnak) köszönhetõ.
Ami a lényeg. Olyan volt most ez a fõzés, mint egy verseny. Tudtam, hogy felkészültem, tudtam, hogy szeretném, hogy elszánt vagyok - mégis izgultam, hiszen annyi minden közbe jöhet... De nem jött. Vagyis csak az a parnezán a végén, de én kóstoltam közben is :)
Készítsünk minden hozzávalót a kezünk ügyébe, mert kevergetés közben nem biztos, hogy lesz idõnk egy pl. beszakadó dugóval szerencsétlenkedni. Tehát:
Elõször is elõfõztem
50 dkg zöldspárgát
csipet sóval, cukorral, citromlével ízesített vízben. A zöldspárgát nem szükséges meghámozni, csupán a ...