Zöldspárga saláta vinaigrette öntettel
sponsored links
És ismét egy spárgás recept, vagyis saláta, most zöldspárgából. Isteni finom, roppanós apró zöldspárgát sikerült vennem, pont olyan kis salátának valót :) Mi magos kenyérrel fogyasztottuk.
Hozzávalók (2 személy részére): A salátához: 15 dkg apró zöldspárga, 2 csiperke gomba, fél cikória saláta, 10 dkg bacon, 5 dkg brie sajt, só.
A vinaigrette öntethez: 4 evõkanál olívaolaj, 2 teáskanál fehérborecet, 1 teáskanál magos mustár, só, bors, 4 - 5 szál friss kapor.
A tálaláshoz: magos kenyér, krémsajt.
Elkészítése: A sót, borsot elkeverjük az ecettel, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, összekavarjuk, végül hozzáadjuk a finomra aprított kaprot.
A spárgát kb 2 cm hosszú darabokra tördeljük, a gombát felszeleteljük, a cikória salátát és a brie sajtot csíkokra vágjuk. A bacont kockákra vágjuk, serpenyõben megpirítjuk. Az elõkészített hozzávalókat megöntözzük az öntettel, összeforgatjuk.
A kenyeret megkenjük krémsajttal, ráhalmozzuk a salátát, így tálaljuk.
Megjegyzés: pirított kenyérkockákkal is tálalhatjuk.
Hozzávalók (2 személy részére): A salátához: 15 dkg apró zöldspárga, 2 csiperke gomba, fél cikória saláta, 10 dkg bacon, 5 dkg brie sajt, só.
A vinaigrette öntethez: 4 evõkanál olívaolaj, 2 teáskanál fehérborecet, 1 teáskanál magos mustár, só, bors, 4 - 5 szál friss kapor.
A tálaláshoz: magos kenyér, krémsajt.
Elkészítése: A sót, borsot elkeverjük az ecettel, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, összekavarjuk, végül hozzáadjuk a finomra aprított kaprot.
A spárgát kb 2 cm hosszú darabokra tördeljük, a gombát felszeleteljük, a cikória salátát és a brie sajtot csíkokra vágjuk. A bacont kockákra vágjuk, serpenyõben megpirítjuk. Az elõkészített hozzávalókat megöntözzük az öntettel, összeforgatjuk.
A kenyeret megkenjük krémsajttal, ráhalmozzuk a salátát, így tálaljuk.
Megjegyzés: pirított kenyérkockákkal is tálalhatjuk.