Zöldspárga rizottó, ahogy még sose...
sponsored links
Rizottót készíteni igazán nem nagy ördöngösség, sok alapanyag sem kell hozzá, viszont az a kevés mindig legyen jó! Sokan azt mondják, csak kifejezetten rizottó rizsbõl (pl. Arborio) az igazi, ezt én most próbáltam megcáfolni. No, meg persze lemondtam arról is, hogy parmezánt használjak, és ezúttal a fehérbort is kihagytam.
Ez a fajta rizottó már nálunk is egyre népszerûbb, de be kell vallanom, én elõször Ausztriában találkoztam vele, ott ilyenkor szinte elmaradhatatlan az éttermek, vendéglõk étlapjairól. Április-május táján igazán érdemes hajtani, vadászni a spárgát, hiszen sajnos nem sokáig élvezhetjük friss formájában. Nálunk mindkét változat rendszeresen készül, de a szívünk a zöldebbik változat felé húz!
Hozzávalók 2 fõre:
kb. 20 dkg rizs,
jó fél liter zöldségalaplé,
6 szál spárga, 10 dkg vaj ...