Zöldspárga leveles tésztában
sponsored links
Statisztikai adatokkal alátámaszthatóan elég nagy a valószínûsége annak, hogy amikor én spárgát vásárolok, találkozom egy (vagy több) ismerõssel, aki a kosaramba pillantva elõször azt kérdezi meg, hogy mit szoktam én csinálni ebbõl.Majd azt, hogy meg kell-e pucolni, a harmadik kérdés pedig általában az, hogy mi a különbség a zöld és a fehér között. Ezért ilyenkor spárgaszezonban a megszokottnál valamivel tovább tart nekem a bevásárlás, hisz beszámolok néhány gyorsan és könnyen elkészíthetõ spárgás ételrõl, elmondom, hogy csak a fehér spárgát kell megtisztítani,a fejétõl a szárvég felé haladva,a fás végét le kell vágni. A zöldbõl a vastagabb alkalmasabb párolásra, a vékonyabb inkább levesnek való.Az igazán lelkesnek mutatkozó ismerõseim azt is megtudhatják, hogy ha ragut készítünk belõle,a spárgasípok fejét levágjuk, és elõbb a felaprított szárukat fõzzük, a fejeket csak a fõzés utolsó harmadában adjuk az ételhez, hisz azok gyorsabban megpuhulnak, túlpárolás esetén szét is esnek. Nagyjából ennyi a tudományom, és mostanában leginkább leveles tésztával házasítom a zöldspárgát.
Hozzávalók:
200 g leveles tészta
400 g zöldspárga
1 kk. cukor ...