Zöldspárga krémleves

2017-06-03

sponsored links

A spárgavirágúak rendjének és a spárgafélék családjának
legismertebb és gazdaságilag legjelentõsebb képviselõje
a közönséges spárga, amely élelmiszerként hasznosul
-más fajait dísznövényként termesztik.
Magyarországon általában két fajta kapható: a zöld- és a fehér változat.
A spárga kalóriaszegény étel, nem tartalmaz zsírt és koleszterint, viszont
magas a rosttartalma és enyhe vízhajtó hatású.
Nagyon finom és egészséges!
Hozzávalók:
-1 kg zöld spárgához
-1 nagyobb fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 liter csirke-, vagy zöldség alaplé
-2 dl (rendes :) tejszín
-vaj
-nagyon jó minõségû olívaolaj (ez az a szép zöld színû, a tetején :)
-só
-frissen darált bors
-1 ek étkezési keményítõ (ez akár el is hagyható, ha kevesebb folyadékkal öntjük fel)
-friss eper, ízlés szerinti mennyiségben
A spárgák végét letöröm (ahol adja magát...és ne sajnáljuk,
mert a legvége fás, az nem igazán ehetõ) és letöröm még a
felsõ részét is (azt is ott, ahol engedi-ezt félreteszem),
leöblítem, darabolom.
Kevés vaj és olívaolaj (ide jó az extra szûz is) keverékén megdinsztelem
az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát,
felöntöm levessel, beledobom a spárgát és puhára fõzöm.
Ezután beleengedem a botmixert, simára turmixolom,
hozzáöntöm a tejszínt, beleteszem a spárgák fejét is
és kb. 10 perc alatt készre fõzöm a levest...
a legvégén keverem bele (kevés hideg vízben elkeverve)
a keményítõt, amivel már csak felfõzöm.

Mellé (vagyis inkább bele) friss, feldarabolt eper került
és nagyon jó fajta olívaolaj
...nagggyon finom lett. :) :) :)


Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2017/06/zold...

sponsored links

Keres?s