Zöldspárga-barna csiperkekrémleves pirított mandulával - zöldségköret maradékából
sponsored links
Régen készítettem ilyen gyorsan, ilyen kevés energia befektetéssel ennyire finom krémlevest.
Történt ugyanis, hogy a töltött grillcsirke mellet sült zöldségekbõl maradt egy kevés:
Vasárnapi töltött grillcsirke (lisztmentes) - zöldspárgával, csiperkével, almával, csirkemájjal sütve
Éppen annyi, hogy két adag krémlevest készíthessek belõle.
Hadd kanyarodjam megint az alapléhez vissza. A zöldség és krémlevesek ízének gazdagítására és kiteljesítésére mindenképpen hasznos, ha alaplevet használunk. Ezt számos receptinstrukció is alátámasztja. Persze, persze biztosan van, akinek ízlik az egyszerûen fõzõlevével készült leves, de én nem ebbe a tábora tartozom. Ettõl komplexebb az íz igényem.
Visszatérve, jelen esetben a lehetõ legjobb alaplére tettem szert, egyszerûen felfogtam a zöldségekkel sült, töltött csirke gazdag, vajas szaftját, amelyben már benne volt a csirke és az összes zöldség íze és aromája is egyben.
A zöldségeket kicsit összevágtam és turmixoltam. Hozzáadtam a koncentrált ízû és állagú szaftot. Ez esetben nem a ...