Zöldsaláta petrezselyempestos öntettel

2014-05-15

sponsored links


Mostanában ismét gyakran készítek ilyen salátákat vacsorára.
Rengeteg friss zöldféle van a boltokban, a piacon. A salátaöntet dúsabbá  is teheti, az egyéb hozzávalók laktatóbbá.
Régóta hiszek abban az elméletben, hogy az alapanyagok étkezés közbeni szétválasztása elõsegíti az egészséges táplálkozás keretében a fogyást is. Nekem bevált. A férfi szakaszban ugyan nem mûködik ilyen egyszerûen, mert nekik nem mindég elég a zöldség, kell  a hús is.
Most szintén nem az volt a célom, hogy receptet írjak, csak egyszerûen ötletadónak szántam.

Saláta alapanyag lehet bármi, amit szívesen eszünk.

  • sörretek-----pirosretek
  • uborka
  • paradicsom
  • alma
  • körte
  • lilahagyma-----póréhagyma
  • nyers cukkini
  • nyers gomba
  • jégsaláta----fejes saláta------rukkola---madársaláta
  • piros kaliforniaipaprika
  • répa
  • karalábé
  • blansírozott brokkoli----karfiol 
Saláta öntetnek egy ideje a Lidl-ben kapható kefírt használom, mert nem túl savanyú és elég sûrû is ahhoz, hogy jó állagú öntet legyen belõle.
Ha laktatóbbá akarom tenni, akkor a kefír mellé keverek bele egy doboz friss túró sajtot. Azt a bizonyos cottage cheeset.
Ezt nagyon kedvelem, de ízesítésnek használok pestót is.

Most is ez történt, mert éppen volt a hûtõben petrezselyembõl készült pesto és ezzel pillanatok alatt elkészült az öntet.
Ha ilyen nincs, akkor sem bonyolítom túl az elkészítését, mert a kefír mellé csak olívaolaj, frissen õrölt bors, só / ha lehet Himalája só / és mustár kerül.
Ha kicsit pikánssá kell tenni, akkor citromlé vagy balzsamecet / esetleg sherry ecet vagy borecet /


Ez a saláta most igazi zöldsaláta lett

  • salátaszíveket vágtam össze / párolva köretnek is nagyon finom /
  • rukkola
  • uborka
  • póréhagyma
Öntet :  kefír,-mustár,-ilívaolaj,-só,-bors,-petr.pesto
A salátát még megöntöztem egy kis extra pestoval.

Ha nincs  mellé hús, akkor pirított kenyér, fõtt tojás vagy kockázott sajt kerül bele, de a tetejére is lehet reszelt sajtot tenni.
Készítettem már sajttal megszórt, sütõben megsütött pirítóssal is.
A hús nélküli változat a fiúk miatt ritkán kerül az asztalra, de nekem bõséges anélkül is.

Ez most egy fiús adag a képen. :)


Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2014/05/zolds...

sponsored links

Keres?s