Zöldsaláta petrezselyempestos öntettel
sponsored links
Mostanában ismét gyakran készítek ilyen salátákat vacsorára.
Rengeteg friss zöldféle van a boltokban, a piacon. A salátaöntet dúsabbá is teheti, az egyéb hozzávalók laktatóbbá.
Régóta hiszek abban az elméletben, hogy az alapanyagok étkezés közbeni szétválasztása elõsegíti az egészséges táplálkozás keretében a fogyást is. Nekem bevált. A férfi szakaszban ugyan nem mûködik ilyen egyszerûen, mert nekik nem mindég elég a zöldség, kell a hús is.
Most szintén nem az volt a célom, hogy receptet írjak, csak egyszerûen ötletadónak szántam.
Saláta alapanyag lehet bármi, amit szívesen eszünk.
- sörretek-----pirosretek
- uborka
- paradicsom
- alma
- körte
- lilahagyma-----póréhagyma
- nyers cukkini
- nyers gomba
- jégsaláta----fejes saláta------rukkola---madársaláta
- piros kaliforniaipaprika
- répa
- karalábé
- blansírozott brokkoli----karfiol
Ha laktatóbbá akarom tenni, akkor a kefír mellé keverek bele egy doboz friss túró sajtot. Azt a bizonyos cottage cheeset.
Ezt nagyon kedvelem, de ízesítésnek használok pestót is.
Most is ez történt, mert éppen volt a hûtõben petrezselyembõl készült pesto és ezzel pillanatok alatt elkészült az öntet.
Ha ilyen nincs, akkor sem bonyolítom túl az elkészítését, mert a kefír mellé csak olívaolaj, frissen õrölt bors, só / ha lehet Himalája só / és mustár kerül.
Ha kicsit pikánssá kell tenni, akkor citromlé vagy balzsamecet / esetleg sherry ecet vagy borecet /
Ez a saláta most igazi zöldsaláta lett
- salátaszíveket vágtam össze / párolva köretnek is nagyon finom /
- rukkola
- uborka
- póréhagyma
A salátát még megöntöztem egy kis extra pestoval.
Ha nincs mellé hús, akkor pirított kenyér, fõtt tojás vagy kockázott sajt kerül bele, de a tetejére is lehet reszelt sajtot tenni.
Készítettem már sajttal megszórt, sütõben megsütött pirítóssal is.
A hús nélküli változat a fiúk miatt ritkán kerül az asztalra, de nekem bõséges anélkül is.
Ez most egy fiús adag a képen. :)