Zöldsaláta mézes-mustáros öntettel
sponsored links
Bármely évszakban vásárolhatunk zöldsalátát: nyáron a piacon, többi évszakban a nagy üzletláncoknak köszönhetõen. Sûrûn élek is a lehetõséggel. Persze, legjobb a házikert termése, ám az véges. Bárhogyan is, kerül saláta az asztalra, amikor szeretnénk. A hagyományos víz-cukor-só-ecet levet én nem szeretem rajta. Ezt a mézes-mustárosat annál inkább.
Bármilyen zöldsaláta megfelel a célnak, amit szeretünk. (Fejes, szív, jég, stb.)
Megmosom, lecsepegtetem, levelekre szedve jénai vagy salátástálba rendezem.
Hozzávalók az öntethez:
4 evõkanál olívaolaj
1 evõkanál almaecet
1 evõkanál citromlé
1 evõkanál méz
1 mokkáskanál só
késhegynyi õrölt gyömbér
Az alapanyagokat krémesre keverem kézi habverõvel, s a levelekre szedett salátára öntöm. Óvatosan összeforgatom, és tálalom.