Zöldpaszuly leves kacsahússal
sponsored links
Lassan itt a zöldpaszuly szezonja, készíthetjük belõle a finomabbnál finomabb leveseket, most éppen egy hússal fõzött változatot hoztam, így is nagyon finom.
Hozzávalók: (5 ? 6 személy részére): egy kacsa csontos részei, 1 kg zöldpaszuly, 1 hagyma, 1 paprika, kis csokor kapor, só, 2 ? 3 evõkanál ecet. A habaráshoz: 1 evõkanál liszt, 1, 5 dl tejföl.
Elkészítése: A húst kb 2, 5 liter enyhén sós vízben puhára fõzzük. A megpuhult húshoz hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, megtördelt zöldpaszulyt valamint a meghámozott hagymát egészben és a kicsumázott, kettõbe vágott paprikát, puhára fõzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. A lángról levéve ecettel savanyítjuk, a tetejére szórjuk a finomra aprított kaport.