Zöldparadicsom hagymával télre
sponsored links
Kedves pesti szomszédunktól kaptam ezt a jó kis adag kétféle formájú zöldparadicsomot eltevésre.
Nálunk otthon nem volt divatban annak idején ez a fajta savanyúság, nem tudom Nagyikámék õsszel mit csináltak a be nem érett paradicsommal, valószínûleg Nagyapám beásta a földbe, amikor télire lepucolta és felásta a veteményest.
Sült zöldparadicsomot sem ettünk - a film után szabadon, sokszor megnéztem/nézem, mert nagyon tetszett/tetszik manapság is - nem is hallottunk ilyesmirõl.
Csuda vigye, ki akartam próbálni a zöldparadicsom karikákat jó sûrû palacsintatésztába mártogatva és forró olajban kisütve, ahogy a filmben is, hát nem elfelejtettem és tegnap hirtelen felindulásból az egészet eltettem savanyúságnak.
Szóval felnõttkoromban szerettem meg és azóta is tart, de soha nem cukros/csemege ízben, hanem ecetesen.
Persze teszek én is a felöntõ lébe kevés cukrot, de csak az ízek kiegyenlítése miatt.
Elõször a felöntõlevet készítettem el, találomra, mert fogalmam sem volt mennyire is lesz szükségem.
2 liter vizet felforraltam, szórtam bele egy kanál szemesborsot, 4-5 db babérlevelet, 1 tk. koriandermagot ...