Zöldleveles borsóleves Rachel Allentõl
sponsored links
Meg fogtok lepõdni, de tegnap is fõztem Rachel Allen könyvébõl, méghozzá ezt a gyors krémlevest :)). Épp szezonja is van az alapanyagoknak, mivel zöldborsóból és spenótból áll, ráadásul pofonegyszerû elkészíteni. :)
A leves igazán ízletes és könnyû. Bevallom, nekem kissé híg, de ezt csak ízlés kérdése (ha valaki sûrûbben szereti a krémleveseket, sûrítse be keményítõvel, vagy fõzzön bele egy nagyobb krumplit). Mivel a dinsztelt hagymának itt sem tudtam ellenállni, csak annyit módosítottam a recepten, hogy nem az alaplében fõztem meg a hagymát, hanem kevés olajon megdinszteltem és utána öntöttem fel folyadékkal.
Hozzávalók
6-8 fõre
1 liter zöldségalaplé
6 újhagyma, megtisztítva és felszeletelve
4 gerezd fokhagyma
só és frissen õrölt bors
450 g borsó, frissen vagy fagyasztva ...