Zöldleveles borsóleves Rachel Allentõl

2012-06-08

sponsored links


Meg fogtok lepõdni, de tegnap is fõztem Rachel Allen könyvébõl, méghozzá ezt a gyors krémlevest :)).   Épp szezonja is van az alapanyagoknak, mivel zöldborsóból és spenótból áll, ráadásul pofonegyszerû elkészíteni. :)
A leves igazán ízletes és könnyû. Bevallom, nekem kissé híg, de ezt csak ízlés kérdése (ha valaki sûrûbben szereti a krémleveseket, sûrítse be keményítõvel, vagy fõzzön bele egy nagyobb krumplit). Mivel a dinsztelt hagymának itt sem tudtam ellenállni, csak annyit módosítottam a recepten, hogy nem az alaplében fõztem meg a hagymát, hanem kevés olajon megdinszteltem és utána öntöttem fel folyadékkal.

Hozzávalók
6-8 fõre

1 liter  zöldségalaplé
6 újhagyma, megtisztítva és felszeletelve
4 gerezd fokhagyma
só és frissen õrölt bors
450 g borsó, frissen vagy fagyasztva ...

Folytats a blogon ... dejofozni.blogspot.com/2012/06/zoldle...

sponsored links

Keres?s