Zöldhagymás -sonkás zsemlepuding
sponsored links
Hozzávalók 6 személyre : 4 szikkadt zsemle, 4 tojás, 12 dkg sonka, 10 dkg sajt, 2 zöldhagyma, 1,5 dl tej, só, bors, petrezselyemzöld, kevés vaj.
Elkészítése: A zsemlét 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a sonkát meg a zöldhagymát felaprítjuk, a sajtot nagylyukú reszelõn lereszeljük. Az egészet egy tálba tesszük, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és összekavarjuk. A tojásokat felverjük a tejjel, sózzuk, borsózzuk, ráöntjük a tálban lévõkre, majd egy falapáttal összekavarjuk. 2-3 órára hûtõbe tesszük, 1-2-szer átkavarjuk, a végén pedig vajjal kikent kalácstepsibe tesszük. Sütõpapírral lefedjük, elõmelegített sütõben, 30-35 percig sütjük, a végén rápirítunk. Langyosan vagy hidegen szeleteljük.