Zöldhagymás sajtos pogácsa
sponsored links
-->
Nálam ez a legfinomabb diétás sós péksütemény. Gyakran készítem hol sajtosan, hol virslisen. mikor mi kerül a töltelékbe. A tészta nagyon finom, puha, és nagyon alacsony a szénhidráttartalma, ezért fogyókúra, diéta idején is lehet fogyasztani.
Általában többet készítek, lefagyasztom, így mindig van kéznél egészséges és laktató falat.
Ezt a receptet az internetrõl tanultam, majd kiírtam magamnak hogy mindig kéznél legyen.
Hozzávalók:
- 100 g zabpehelyliszt
- 15 g útifûmaghéj
- 5 g keményítõ (tápióka)
- 2 dl langyos víz
- 1,5 teáskanál só
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 10-15 dkg reszelt sajt
- 2 zöldhagyma
- 3-4 evõkanál vegyes magkeverék (tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag stb)
- 1 tojás
Elkészítése:
- A tésztához elõször a folyékony hozzávalókat egy tálba öntjük, majd a száraz hozzávalókkal alaposan kikeverjük. A tészta lágy, de pihentetés után megfelelõ állagú lesz. 20-30 percig állni hagyjuk.
- Ezután enyhén lisztezett (zabliszt) felületen téglalap alakúra nyújtjuk.
- Megszórjuk reszelt sajttal, és apróra vágott zöldhagymával, majd szorosan felcsavarjuk.
- Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy nagy sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
- Végül megkenjük tojással, megszórjuk magokkal, és 180 fokos sütõben 25 percig sütjük.