Zöldhagymás padlizsánsaláta pirított tökmaggal, mentás joghurttal

2014-06-19

sponsored links


Nagy kedvencem a meleg padlizsánsaláta, hideg joghurttal és pirított fenyõmaggal. Most tökmaggal és mentával készítettem, így is brutálfinom szerintem. Így magára is tökéletesen megfelel, akár ebédre is. Itt, ehhez a finom csirkéhez is ilyen salátát fogyasztottunk. Csak picit másképp.

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb, vagy 2 kisebb padlizsán
  • 3 zöldhagyma szárastól
  • 3 evõkanál tökmag
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1 evõkanál apróra vágott menta
  • kevés extra szûz olívaolaj
  • só, frissen õrölt bors
  • a sütéshez kb 4-6 evõkanál kókuszzsír 

Elkészítése:

  • A padlizsánt megmossuk, vékonyabb szeletekre vágjuk. Sóval és borssal megszórjuk, majd egy serpenyõben, forró kókuszzsíron mindkét felét szép pirosra sütjük.
  • Papírtörlõre kiszedjük.
  • Vékony csíkokra vágjuk a hagymát, és a visszamaradt zsiradékban enyhén megpároljuk. Megszórjuk tökmaggal, és kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  • A joghurtot kikavarjuk egy kevés sóval, õrölt borssal, és a mentával. Kevés olajat öntünk a tetejére, majd a hagymás padlizsán mellé kínáljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/06/zoldha...

sponsored links

Keres?s