Zöldhagymás padlizsánsaláta pirított tökmaggal, mentás joghurttal
sponsored links
Nagy kedvencem a meleg padlizsánsaláta, hideg joghurttal és pirított fenyõmaggal. Most tökmaggal és mentával készítettem, így is brutálfinom szerintem. Így magára is tökéletesen megfelel, akár ebédre is. Itt, ehhez a finom csirkéhez is ilyen salátát fogyasztottunk. Csak picit másképp.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb, vagy 2 kisebb padlizsán
- 3 zöldhagyma szárastól
- 3 evõkanál tökmag
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 evõkanál apróra vágott menta
- kevés extra szûz olívaolaj
- só, frissen õrölt bors
- a sütéshez kb 4-6 evõkanál kókuszzsír
Elkészítése:
- A padlizsánt megmossuk, vékonyabb szeletekre vágjuk. Sóval és borssal megszórjuk, majd egy serpenyõben, forró kókuszzsíron mindkét felét szép pirosra sütjük.
- Papírtörlõre kiszedjük.
- Vékony csíkokra vágjuk a hagymát, és a visszamaradt zsiradékban enyhén megpároljuk. Megszórjuk tökmaggal, és kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A joghurtot kikavarjuk egy kevés sóval, õrölt borssal, és a mentával. Kevés olajat öntünk a tetejére, majd a hagymás padlizsán mellé kínáljuk.