Zöldhagymás mázas karaj
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet sertéskaraj(lehet csontos is), 3-4 evõkanál liszt, 3 zöldhagyma, 1 evõkanál paradicsomsûrítmény, 1 evõkanál méz, 1 evõkanál barnacukor, 2 dl száraz fehérbor, olaj, só, bors, csilipehely;
a körethez: 80 dkg fagyasztott zöldségkeverék, 5 dkg vaj, 2 evõkanál szezámmag.
Elkészítése: A karajszeleteket sózzuk, megszórjuk borssal és csilipehellyel, 1 órát állni hagyjuk. A zöldhagymát karikákra vágjuk, 1/3-át olajjal kikent tepsibe szórjuk. Egy serpenyõben kevés olajat hevítünk, a hússzeleteket lisztben megforgatjuk, majd rendre, mindkét felükön megpirítjuk és a tepsibe helyezzük. A serpenyõben maradt zsiradékra szórjuk a cukrot, hozzáadjuk a mézet meg a paradicsomsûrítményt, 1-2 percig kavarjuk, majd felöntjük a borral és felforraljuk. Rátöltünk még 2 dl vizet, újból felforraljuk, majd a húsra öntjük. Rászórjuk a megmaradt zöldhagyma felét, lefedjük, elõmelegített sütõbe toljuk és 25-30 percig sütjük, a végén rápirítunk. A zöldségkeveréket sós vízben 10 percig fõzzük, majd leszûrjük és forró vajban megforgatjuk. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk a szezámmaggal. Tálaláskor a megmaradt zöldhagymát a húsra szórjuk.