Zöldhagymás lepény
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: a tésztához: 50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evõkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztõ; a feltéthez: 6 evõkanál tejföl, 50 dkg szárazkolbász, 15 dkg juhtúró, 8 zöldhagyma.
Elkészítése: A lepénytésztához az élesztõt elmorzsoljuk a langyos vízben, kicsit hagyjuk felfutni. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztõt meg az olajat és megdagasztjuk. Letakarjuk, fél órát kelni hagyjuk, majd két részre osztjuk és téglalap alakúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztalapokat két tepsibe tesszük, lekenjük a tejföllel, majd kirakjuk a karikákra vágott kolbásszal és megszórjuk a felaprított zöldhagymával meg az összemorzsolt túróval. Elõmelegített sütõben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük.