Zöldhagymás csigalepény
sponsored links
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1,8 dl langyos víz, 2 evõkanál olívaolaj, ? teáskanál só, 2-3 zöldhagyma szára, olaj a nyújtáshoz.
Elkészítése:
1. A lisztet meg a sót egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük a vizet meg az olajat.
2. Sima és rugalmas tésztát gyúrunk, letakarjuk és 30 percig szobahõmérsékleten pihenni hagyjuk.
3. A tésztát 6 részre osztjuk, enyhén olajos felületen olajos kézzel kerekre nyújtjuk és megszórjuk a felvágott hagymaszárral.
4. Szorosan feltekerjük, majd csiga alakúra formázzuk, a végét alulra dugjuk.
5. Szintén olajos kézzel vagy olajos nyújtófával kerekre ellapítjuk.
6. Felforrósított, száraz serpenyõben, mindkét felén megsütjük.