Zöldhagymás csigalepény

2018-03-12

sponsored links


     
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1,8 dl langyos víz, 2 evõkanál olívaolaj,  ?  teáskanál só, 2-3 zöldhagyma szára, olaj a nyújtáshoz.

Elkészítése:


1.      A lisztet meg a sót egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük a vizet meg az olajat.
2.      Sima és rugalmas tésztát gyúrunk, letakarjuk és 30 percig szobahõmérsékleten pihenni hagyjuk.


3.      A tésztát 6 részre osztjuk, enyhén olajos felületen olajos kézzel kerekre nyújtjuk és megszórjuk a felvágott hagymaszárral. 
4.      Szorosan feltekerjük, majd csiga alakúra formázzuk, a végét alulra dugjuk. 


5.      Szintén olajos kézzel  vagy olajos nyújtófával kerekre ellapítjuk. 
6.      Felforrósított, száraz serpenyõben, mindkét felén megsütjük. 




Folytats a blogon ... https://aledakonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s