Zöldhagymás-citromos csirkemell sajtmártással
sponsored links
Egy kedves ismerõsömnek készítettem ezt az ebédet. Egy kis együtt töltött idõ és egy finom étel, egy apró kis öröm, amitõl jobb kedvre derülhetünk a szürke hétköznapokban.
Zöldhagymás-citromos csirkemell sajtmártással
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 2 újhagyma, 1 citrom, kevés olívaolaj, só, fehér bors; a mártáshoz: kevés vaj, 10 dkg krémsajt, 1,5 dl tejszín, 2 evõkanál mustár, só; a körethez: bármilyen tészta.
Elkészítése: A mellet megmossuk, megtisztítjuk, és befûszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. Egy hõállótálba kevés olajat öntünk, a húst belehelyezzük, megszórjuk hagymával és meglocsoljuk citromlével. Elõmelegített sütõben készre sütjük. Amíg a hús sül, egy serpenyõben kevés vajat felhevítünk, belerakjuk a krémsajtot, a tejszínt és a mustárt, összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk. A tésztát sós vízben kifõzzük és a mártással valamint a hússal tálaljuk.