Zöldfûszerleves
sponsored links
Az ihletet Ottis kaporlevese adta. Épp kellett valami könnyû levesféle a tartalmasabb fõfogáshoz, így kapóra jött (volna) a kaporleves. De mivel friss kaprot nem találtam a zöldségesnél, megoldottam abból, ami itthon, a fagyasztóban volt: kaporból, petrezselyemzöldbõl, lestyánból és kakukkfûbõl. (A lestyánlevesem itt található meg.) A lányokkal csak amúgy kanalaztuk. Délután a férjem megkóstolta a maradékot, és õ csak annyit mondott: tudod, hogy ez nem az én ízvilágom. :D Tudtam.:P Én így készítettem:
Zöldfûszerleves
Hozzávalók: személyenként 1-2 keményre fõzött tojás, 1-1 evõkanál aprított kapor, petrezselyemzöld és kakukkfû, 1 teáskanál aprított lestyán vagy zellerzöld, 2 evõkanál liszt, tej, tejföl, tejszín ízlés vagy lehetõség szerint, 1/2 teáskanál fokhagymapor vagy 1-2 cikk fokhagyma, 3-4 evõkanál ...