Zöldfûszeres újkrumpli rántott gombával

2017-06-16

sponsored links


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg újkrumpli, 1 nagy csokor zöldfûszer( bazsalikom, petrezselyemzöld, metélõhagyma, fokhagymaszár), 0,5 dl olaj, 5 dkg kemény sajt, só; a rántott gombához: 50 dkg apró csiperke, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, só, bors.


Elkészítése: A krumpli héját lekaparjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfõzzük. A zöldfûszereket megmossuk, összetépjük és blenderbe tesszük, megsózzuk, rátöltjük az olajat és hozzáadjuk a lereszelt sajtot majd krémesre kavarjuk. A megfõtt krumplit leszûrjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldfûszeres krémet és még forrón összekavarjuk. A gombát megmossuk, törzsét levágjuk, megsózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük a levétõl. A tojásokat sóval, borssal felverjük. A gombafejeket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban kisütjük. A zöldfûszeres krumplival tálaljuk.



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/06/zo...

sponsored links

Keres?s