Zöldfûszeres és olívabogyós háromszögek
sponsored links
Nemrégiben barátainknál vacsoráztunk és a leves mellé helyes kis fûszeres kenyérkéket kínált a ház asszonya. Gyerek és felnõtt egyaránt nagyon rákattant, így már akkor elterveztem, hogy itthon is elkészül. Egyszerû kenyértésztából, fûszerekkel, valamint béta verzióban olívabogyóval és aszalt paradicsommal gazdagítva. Remek!
A kenyértésztát géppel készítettem - de természetesen hagyományos módon is bedagasztható. A megmosott és finomra vágott fûszereket a dagasztás végén adtam a tésztához. Duplájára kelesztettem.
Kelesztés után a tésztát kétfelé vettem. A tészta egyik felébe aprított olívabogyót és olajban eltett aszalt paradicsomot dagasztottam, majd letakarva hagytam kicsit pihenni. A sütõt elõmelegítettem 230 °C-ra.
Amíg a paradicsomos tészta pihent, az alaptészta másik felével foglalkoztam: 2-3 mm vékonyra nyújtottam, kissé ki is húzogattam, mint a pizzát. Ezután a tetejét megkentem olívaolajjal és háromszögeket vágtam a tésztából. A sütõrácsra ...