Zöldfûszeres zabkása kakukkfüves pirított gombával.
sponsored links
A napokban éppen a televíziót néztem, amikor a TV-Paprika egyik mûsorában éppen Heston Blumenthal forradalmian új szemszögbõl közelített meg néhány fogást. Szeretem nézni a mûsorait, még ha igencsak érdekes felfogásban közelít is az ételekhez. Volt már olyan étel melyet kicsit azért a saját ízlésemre átformálva én is elkészítettem, és nem is kellett csalódnom, mert finomra sikerült. A mostani adásban pl. zöldfûszeres zabkását készített, és elõfõzött, pirított csigával tálalta. A zabkása rögtön felkeltette az érdeklõdésemet, a csigáról viszont azonnal lemondtam. Mivel pedig mindenképpen hajtott a kíváncsiság, így a zabkását Blumenthal utasításai szerint készítettem el, és lehet elsõre kicsit furcsának tûnik, de nagyon finom volt. A csigát pedig lecseréltem gombára, melyet jó sok kakukkfûvel pároltam, majd pirítottam aranybarnára. A zabkása a petrezselyemzölddel és a snidlinggel nagyon is a kedvemre valóra sikerült, a pirított gombával pedig remekül összeillett. Minden újdonságra nyitott, és kísérletezõ kedvû látogatóim figyelmébe ajánlanám ezt a receptet, és garantálom senki nem fog benne csalódni. Én most készítettem elõször, de nem utoljára, azt biztosan állíthatom.
Fûszeres zabkása hozzávalói:
7 dkg zabpehely
2 dl csirkealaplé ...