Zöldfûszeres sült gyöngykakas vörösboros sültzöldség-szósszal

2012-08-30

sponsored links


Elsõ alkalommal készítettem gyöngyöst. Ez most kakas volt, de a recept ugyanúgy mûködik gyöngytyúkból, egyéb baromfiból vagy vadszárnyasból is. Próbálni még nem próbáltam, de biztos vagyok benne.

Nagyon szeretem a sütõben sült ételeket, egyrészt az ízük miatt, másrészt a végtelen lehetõségek és nem utolsó sorban az egyszerûség miatt. A gyöngyöst is mindig úgy képzeltem el, hogy ha majd egyszer hozzájutok, akkor biztosan sütni fogom - legalábbis elsõre. Tévesen azt hittem, hogy hosszú órákat vesz majd igénybe a sütés, de éppen ellenkezõleg történt; másfél óra alatt puha, omlósra sült a hús. Még a gyökérzöldségeknél is elõbb, így legközelebb azokat valamivel kisebbre kell darabolnom.

A vörösboros sültzöldség-szósz ötlete J.O. egyik könyvébõl származik, és igazán hatásos. Annak ellenére, hogy nem nagyon szeretem kivenni a rostokat az ételbõl, erre most mégis azt kell mondjam, hogy éppen így volt jó, ahogy volt.

Hozzávalók

1 db konyhakész gyöngykakas vagy -tyúk (fiatal) feldarabolva
1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 db lila hagyma durvára darabolva (kb. 350 g összesen) ...

Folytats a blogon ... selectfood.blogspot.com/2012/08/zoldf...

sponsored links

Keres?s