Zöldfûszeres, színes vargányaragu és vargányás receptgyûjtemény a blogról
sponsored links
Vargányából ha sok van, ilyen bõségtálat is megengedhetünk magunknak. Ez az étel nem most készült hanem tavaly nyáron, és a kollégákkal együtt költöttük el egyszer ebédre. Így csak emlékezetbõl és a látvány alapján írom, hogyan készült.
Hozzávalók, készítés: Adott volt sok, friss vargánya, amit megtisztítva (mosni nem szabad), apróra vágtam. Egy-két gerezd fokhagymát kevés olajon+vajon illatosra pirítottam, majd hozzáadtam a gombát, megsóztam, borsoztam, és fedõ nélkül kevergetve pirítottam a gombát is. Amikor levet engedett rövid ideig pároltam fedõ alatt, majd kockára vágott paradicsomot és többféle színû paprikát is a gombához adtam. Ezekkel már csak kicsit összerottyantottam, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Legvégül friss petrezselyemmel és friss bazsalikommal bõven megszórtam. Kenyérrel vagy csak magában el is fogyott.
További vargányás finomságok az Erdõkóstoló blogon:
Bazsalikomos vargánya spenóttal, mazsolával |
citromos, kakukkfüves vargányakrémleves fûszeres vargánya betéttel |
mogyoróbundás vargánya bazsalikomos paradicsomsalátával, hajdinával |
vargányasaláta |
vargányás vaj |
vargánya fûszeres olajban tartósítva |
erdei gombák színesen, fûszeres vajon párolt spenóttal |
színes, fûszeres erdei gombák sajttal töltött kiflivel |
tejfölös-borsos vargányás szendvics |