Zöldfûszeres, színes vargányaragu és vargányás receptgyûjtemény a blogról

2017-07-08

sponsored links

Vargányából ha sok van, ilyen bõségtálat is megengedhetünk magunknak. Ez az étel nem most készült hanem tavaly nyáron, és a kollégákkal együtt költöttük el egyszer ebédre. Így csak emlékezetbõl és a látvány alapján írom, hogyan készült. 


Hozzávalók, készítés: Adott volt sok, friss vargánya, amit megtisztítva (mosni nem szabad), apróra vágtam. Egy-két gerezd fokhagymát kevés olajon+vajon illatosra pirítottam, majd hozzáadtam a gombát, megsóztam, borsoztam, és fedõ nélkül kevergetve pirítottam a gombát is. Amikor levet engedett rövid ideig pároltam fedõ alatt, majd kockára vágott paradicsomot és többféle színû paprikát is a gombához adtam. Ezekkel már csak kicsit összerottyantottam, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Legvégül friss petrezselyemmel és friss bazsalikommal bõven megszórtam. Kenyérrel vagy csak magában el is fogyott.
  



További vargányás finomságok az Erdõkóstoló blogon: 

Bazsalikomos vargánya spenóttal, mazsolával
citromos, kakukkfüves vargányakrémleves 
fûszeres vargánya betéttel
mogyoróbundás vargánya bazsalikomos paradicsomsalátával, hajdinával
vargányasaláta
vargányás vaj
vargánya fûszeres olajban tartósítva
erdei gombák színesen, fûszeres vajon párolt spenóttal
színes, fûszeres erdei gombák sajttal töltött kiflivel
tejfölös-borsos vargányás szendvics


Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2017/07/zold...

sponsored links

Keres?s