Zöldfûszeres rántott karfiol

2014-03-12

sponsored links

Párom egyik kedvenc étele a rántott karfiol. Most épp kedvezõ árban sikerült egy szép fejet beszereznem. Kicsit változtattam a hagyományos elkészítésen és némi fûszert kevertem a morzsába. Mondanom sem kell, hogy nem rontotta el. Egy kis édes finomfõzelék volt a kísérõje. Húsmentes ebédre sikerült. Azt hiszem ez is kell néha.
Hozzávalók 4 fõre:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 kk só a fõzõvízbe
  • 10 dkg liszt
  • 2 nagyobb tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 0,5 kk morzsolt oregánó
  • 0,5 kk morzsolt bazsalikom
  • 0,5 kk majoránna
  • 0,5 kk kakukkfû
  • olaj a sütéshez
A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk.
Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra fõzzük. Leszûrjük, hagyjuk lecsöpögni.
Három tálkát készítünk.
Az elsõbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük.
A harmadikban a zsemlemorzsához keverjük a fûszereket és egy nagy csipet sót.
A lecsöpögött rózsákat elõbb a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban és legvégül a fûszeres morzsában.
Egy magasabb falú edényben bõ olajat forrósítunk és pár perc alatt világos barnára sütjük a karfiolokat.
Konyhai papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.



Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/03/zoldf...

sponsored links

Keres?s