Zöldfûszeres rántott karfiol
sponsored links
Párom egyik kedvenc étele a rántott karfiol. Most épp kedvezõ árban sikerült egy szép fejet beszereznem. Kicsit változtattam a hagyományos elkészítésen és némi fûszert kevertem a morzsába. Mondanom sem kell, hogy nem rontotta el. Egy kis édes finomfõzelék volt a kísérõje. Húsmentes ebédre sikerült. Azt hiszem ez is kell néha.
Hozzávalók 4 fõre:
- 1 nagy fej karfiol
- 1 kk só a fõzõvízbe
- 10 dkg liszt
- 2 nagyobb tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 0,5 kk morzsolt bazsalikom
- 0,5 kk majoránna
- 0,5 kk kakukkfû
- olaj a sütéshez
A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk.
Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra fõzzük. Leszûrjük, hagyjuk lecsöpögni.
Három tálkát készítünk.
Az elsõbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük.
A harmadikban a zsemlemorzsához keverjük a fûszereket és egy nagy csipet sót.
A lecsöpögött rózsákat elõbb a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban és legvégül a fûszeres morzsában.
Egy magasabb falú edényben bõ olajat forrósítunk és pár perc alatt világos barnára sütjük a karfiolokat.
Konyhai papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.