Zöldfûszeres rántott cukkini
sponsored links
Idén is helyet kapott a kertünkben a cukkini, már be is érett az elsõ két zsenge rudacska. Nagyon szeretjük, sok formában fogyasztjuk. Klasszikus elkészítési mód a bepanírozott korongok olajban való kisütése. A panírmorzsát most egy kicsit megbolondítottam morzsolt fûszerekkel.
Fokhagymás mártogatóst készítettem hozzá. 2 dl tejfölbe szórtam 2 nagy csipet sót és belezúztam 2 nagyobb, megtisztított fokhagymát.
Hozzávalók 4 fõre:
Fokhagymás mártogatóst készítettem hozzá. 2 dl tejfölbe szórtam 2 nagy csipet sót és belezúztam 2 nagyobb, megtisztított fokhagymát.
Hozzávalók 4 fõre:
*2 nagyobb cukkini
*1 tk só
*15 dkg liszt
*4 tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
*1 púpos tk vegyes zöldfûszer (morzsolt bazsalikom, oregánó, kakukkfû, majoránna)
*Olaj bõven a sütéshez
A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a héját vékonyan lehántjuk.
A belsõ magvas részt kivághatjuk. Akit nem zavar, az nyugodtan benne hagyhatja.
A korongokat besózzuk és hagyjuk állni, míg a panírozáshoz szükséges alapanyagokat elõkészítjük.
Három tányért veszünk, az elsõbe beleszórjuk a lisztet, a másodikba beleütjük a tojásokat és egy villával kissé felverjük, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát és jól elkeverjük benne a szárított fûszereket.
A sótól a cukkini kis levet ereszt, ezt leöntjük róla és a fenti sorrendben bepanírozzuk
Forró olajban pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.