Zöldfûszeres pórés-gombás spagetti aszalt paradicsommal
sponsored links
A gombát szándékosan nem tettem fel a Zöldkampány februári zöldséglistájára, mivel a termesztett fajták egész évben kaphatók, így nem lehet õket szezonhoz kötni. Ez azt is jelenti, hogy egész évben bátran fogyaszthatjuk õket, legjobb persze, ha egyéb zöldségek társaságában. Ebben a gyors pastában kétféle hagyma került mellé (póré és fehér) és aszalt paradicsom. Mostanában áttértünk a teljes kiõrlésû tésztákra, nekem nagyon ízlik a spagetti és a linguine is ebben a formában, hasonló a felismerés, mint a fehérrizs-barnarizs esetében: a teljes értékû verzió sokkal ízgazdagabb.
Hozzávalók 2 személyre:
kevés olívaolaj
1 póré
1 kicsi fehérhagyma
50 dkg csiperkegomba
1 dl száraz fehérbor
6 darab olajban eltett aszalt paradicsommal ...