Zöldfûszeres minipalacsinta
sponsored links
Finom önmagában is, de kísérõkkel még finomabb. Jó szolgálatot tehet, amikor éppen nincs kéznél kenyér .
Zöldfûszeres minipalacsinta
Hozzávalók kb. 4 személyre: 15 dkg fehérliszt, 10 dkg teljes kiõrlésû liszt, 5 dkg zabpehely, 1 púpozott teáskanál sütõpor, ? teáskanál só, 2 tojás, 1 nagy evõkanál sûrû joghurt vagy tejföl, 2,5 dkg olvasztott vaj, 3 dl tej, 1-1 kis csokor petrezselyemzöld, friss tárkony és bazsalikom, 5 cikk fokhagyma, kevés vaj vagy olaj.
Elkészítése: Összekeverjük a liszteket, a zabpelyhet, a sütõport meg a sót, majd a közepébe egy mélyedést csinálunk, és hozzáadjuk a joghurttal elkevert felvert tojást, illetve a vajat. A tejet fokozatosan adagolva habverõvel sima tésztává keverjük. Végül beleforgatjuk a finomra aprított fokhagymát és zöldfûszereket is. Vajjal vagy olajjal vékonyan megkent serpenyõben, közepes lángon kb. 10 cm átmérõjû kis palacsintákat sütünk. Akkor fordítjuk meg a palacsintákat, amikor a tészta felsõ részén kis buborékok keletkeznek, és szemmel láthatóan a tészta már nem nyers. Átfordítás után max. 1 percig sütjük. Reggelihez kitûnõ. Sonkával, baconnal vagy bármilyen egyéb húsfélével, esetleg sajttal, fõtt tojással és sima vagy fûszeres joghurttal kínáljuk.
Megjegyzés: Ha van konyhai robotunk (az S késes része), lényegesen megkönnyíthetjük a dolgunkat: a tészta hozzávalóit belepakoljuk, és néhány másodperc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tejet ne tegyük hozzá egybõl, csak egy részét, a többit pedig rendre öntsük a tésztához, miközben a robot már simára keverte.