Zöldfûszeres lassú kenyér
sponsored links
Megbízható minõségû, és összetételû kenyeret enni nem feltétlenül pénz, és lokalizáció kérdése, sokkal inkább odafigyelésé, és tervezésé. Ha tervezést idõben kezdtük, és lakik az ablakban néhány fûszer is, akkor minden feltétel adott, egy jó kenyérhez.
Lehetne DNK kenyér is, csak azt sokan nem értik. A lassút viszont mindenki vágja. A DNK annyit tesz dagasztás nélkül készül, a lassú meg 12 órát jelent a hûtõben. Szinte mindent el is mondtam róla, illetve annyival kell kiegészítenem mindezt, hogy összekeverni is csak annyira kell, hogy összeálljon. Kenyérsütõ nem kell hozzá, sütõ igen, hûtõ szintén, de ez azért szinte mindenhol van.
Kivéve Hugh zen barátnõjét, akiknél annyira frissen készül az étel, hogy még hûtõt se tartanak, és igen pont annyi, amennyit megesznek, így maradék sincs amit eltennének holnapig. Aki nem hiszi, az nézzen River Cottage-ot (Én és a zöldségeim 4.rész). Na ahhoz kell az elõrelátás, nem a kenyérhez. Viszont ahhoz még én nem vagyok elég zen, sõt gyanítom sose leszek.
Majdnem azt mondtam, hogy milyen durva vállalkozás lenne hûtõ nélkül élni, de aztán rájöttem, hogy ez csak a lebetonozott városban durva elképzelés, szerintem egy vidéki zöldben kivitelezhetõ lenne.
De ma a kenyér miatt gyûltünk itt össze, nem azért, hogy a természettel való eggyé válásról beszéljek.
Hozzávalók:
400g kenyérliszt
5 g élesztõ ...