Zöldfûszeres krémsajtos rágcsa

2013-02-22

sponsored links


Szeretitek a zöldfûszereket? És a krémsajtot? És a kettõt együtt? Hát, ezekben a falatnyi kis rágcsákban nagyon átjön a zöldfûszeres krémsajt íze, illata, nagyon finom. Azért el kell mondjam, hogy elsõ kóstolás után kicsit furcsának tûnt, nem a megszokott sós-sajtos ízvilág. Persze aztán nagyon gyorsan elfogyott, etette magát, nemigen lehetett abbahagyni. A tetejére szezámmag és fekete kömény került. A fekete kömény (más néven fekete hagymamag, parasztbors, kerti katicavirág) ma már ritkán használt fûszer, pedig régebben gyógyszerként is használták. Illóolajokban, telítetlen zsírsavakban gazdag, elsõsorban légúti, emésztõrendszeri, bõrbetegségek kezelésére alkalmazták. Szóval a fekete köménnyel a tetején ennek a finom rágcsának még egy ici-pici jótékony hatása is van, sok sikert hozzá! :)

Hozzávalók:
a tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg zöldfûszeres krémsajt (nálam Philadelphia)
  • 1 csapott teáskanál  ...

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2013/02/zoldfusze...

sponsored links

Keres?s