Zöldfûszeres krémsajtos rágcsa
sponsored links
Szeretitek a zöldfûszereket? És a krémsajtot? És a kettõt együtt? Hát, ezekben a falatnyi kis rágcsákban nagyon átjön a zöldfûszeres krémsajt íze, illata, nagyon finom. Azért el kell mondjam, hogy elsõ kóstolás után kicsit furcsának tûnt, nem a megszokott sós-sajtos ízvilág. Persze aztán nagyon gyorsan elfogyott, etette magát, nemigen lehetett abbahagyni. A tetejére szezámmag és fekete kömény került. A fekete kömény (más néven fekete hagymamag, parasztbors, kerti katicavirág) ma már ritkán használt fûszer, pedig régebben gyógyszerként is használták. Illóolajokban, telítetlen zsírsavakban gazdag, elsõsorban légúti, emésztõrendszeri, bõrbetegségek kezelésére alkalmazták. Szóval a fekete köménnyel a tetején ennek a finom rágcsának még egy ici-pici jótékony hatása is van, sok sikert hozzá! :)
Hozzávalók:
a tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg zöldfûszeres krémsajt (nálam Philadelphia)
- 1 csapott teáskanál ...