Zöldfûszeres krémsajt házi joghurtból és tejfölbõl és Food Revolution Day
sponsored links
Biztosan sokakhoz eljutott már a hír, hogy a Jamie Oliver áltat indított Food Revolution mozgalomhoz hazánk is csatlakozott néhány lelkes önkéntesnek (elsõsorban Povodör Juditnak, az ÖkoHybrid blog írójának) köszönhetõen, így május 19-én, szombaton itthon is lesz Food Revolution Day. Sokféle program is lesz aznap, amelyek az egészségesebb táplálkozásra hívják fel a figyelmet, illetve rengetegen otthon fogják megünnepelni az gasztroforradalom napját azzal, hogy egészséges vacsorát készítenek maguknak és családjuknak. Mert tulajdonképpen ennyi a mozgalom lényege: feldolgozatlan alapanyagok és termelõtõl származó, helyi ételek használata az iparilag elõállított mûkaják helyett, amelyek világszerte emberek millióinak okoznak számos egészségügyi problémát. Csatlakozzatok minél többen és fõzzetek ezen a hétvégén helyi, egészséges alapanyagokból!
Az FRD szellemében egy istenifinom krémsajt receptjét hoztam most, saját sütésû kenyérrel lehet pl. a szombati "forradalmi" vacsora elõétele. A nagymarosi piacon vettem házi joghurtot és házi tejfölt (ami szinte tejszínszerûen zsíros, sárgás színû, össze sem lehet hasonlítani a boltival), ezekbõl készült a krémsajt a saját kertemben szedett zöldfûszerekkel - a legjobb minõségû bolti krémsajt is elbújhat mellette.
Hozzávalók: ...