Zöldfûszeres joghurtkrém

2018-05-14

sponsored links






Hozzávalók 4 személyre: 

  • 50 dkg joghurt
  • 1-1 evõkanál oregánó és petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál tárkony
  • 2 teáskanál extraszûz olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • kevés méz
  • só, õrölt bors

Elkészítése: 

  • A joghurtot egy sûrû szövésû vászonanyagba tesszük, jól összefogjuk, megkötjük, majd egy nagy szûrõbe helyezzük. A szûrõt egy edényre tesszük, és másnapig hagyjuk, hogy a leve kicsöpögjön (nem szükséges hûtõszekrénybe tenni). 
  • Másnap a joghurt krémet a vászonból kivesszük (a visszamaradt savót felhsználhatjuk kenyerek, péksütemények sütéséhez), és tálba helyezzük. 
  • Megmossuk és apróra vágjuk a fûszereket, majd a többi hozzávalóval jól kikavarjuk, az olajat a tetejére csurgatjuk.

Megj: Pirítóssal, friss zöldségekkel nagyszerû elõétel, vagy reggeli.
Tipp: A krémet édesen is kikavarhatjuk (édesítõ, vanília, citromhéj), így palacsintával, kalácsokkal stb is fogyaszthatjuk.


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/05/zoldfu...

sponsored links

Keres?s