Zöldfûszeres joghurtkrém
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg joghurt
- 1-1 evõkanál oregánó és petrezselyemzöld
- 1 teáskanál tárkony
- 2 teáskanál extraszûz olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- kevés méz
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A joghurtot egy sûrû szövésû vászonanyagba tesszük, jól összefogjuk, megkötjük, majd egy nagy szûrõbe helyezzük. A szûrõt egy edényre tesszük, és másnapig hagyjuk, hogy a leve kicsöpögjön (nem szükséges hûtõszekrénybe tenni).
- Másnap a joghurt krémet a vászonból kivesszük (a visszamaradt savót felhsználhatjuk kenyerek, péksütemények sütéséhez), és tálba helyezzük.
- Megmossuk és apróra vágjuk a fûszereket, majd a többi hozzávalóval jól kikavarjuk, az olajat a tetejére csurgatjuk.
Megj: Pirítóssal, friss zöldségekkel nagyszerû elõétel, vagy reggeli.
Tipp: A krémet édesen is kikavarhatjuk (édesítõ, vanília, citromhéj), így palacsintával, kalácsokkal stb is fogyaszthatjuk.
Tipp: A krémet édesen is kikavarhatjuk (édesítõ, vanília, citromhéj), így palacsintával, kalácsokkal stb is fogyaszthatjuk.