Zöldfûszeres, húsos rakott palacsinta
sponsored links
Fontos, hogy legyen valamilyen titkunk, és sejtsük, hogy van nem tudható dolog is. Ez némi személytelenséggel, egyfajta numinózummal tölti be az életet. Aki sohasem tapasztalta, fontos dolgot mulasztott el.
Kell az embernek éreznie, hogy egy bizonyos tekintetben titokzatos világban él, amelyikben megeshetnek és megtapasztalhatók soha meg nem magyarázható dolgok is, nemcsak olyanok, amelyek a várakozásnak megfelelõen történnek.
Beletartozik ebbe a világba a váratlan és a hallatlan. Csakis így teljes az élet.
(Carl Gustav Jung)
A maradékhasznosítás jegyében készült a tegnapi ebéd. Még karácsonykor készítettem zöldfûszeres fûszervajat, és azóta a hûtõben árválkodott. Gondoltam itt az ideje elhasználni. És volt egy kevés darált húsom is.
Nagy kedvenc nálunk a krumplipürével töltött rakott palacsinta. A hortobágyit is szeretjük, de mivel sosincs pörköltmaradék itthon (vagy csak szökõévente egyszer), ezért azt nemigen készítek. Szóval mivel régen volt terítéken bármelyik is, ezért a töltött palacsinta mellett döntöttem. A mennyiségeket fõételként való étkezéshez adom meg. Ha elõételnek készítjük, személyenként 2 palacsinta bõven elég.
Hozzávalók 4 fõre (20 db palacsintához):
a palacsintához:
30 dkg liszt,
1 csapott mokkáskanál só,
2 nagy tojás,
4 dl tej.
A töltelékhez: ...