Zöldfûszeres harcsa saját aszpikban
sponsored links
Rorate caeli desuper, et nubes pluant iustum.
A december elején megkezdett adventi kalendárium ezzel a bejegyzéssel zárul. Nagy örömömre mégiscsak ráakadtam egy videóanyagra Enzsöl Ellákkal kapcsolatban, aki gyermekkorom meghatározó embere volt. Szeretettel osztom meg Veletek a negyedik gyertya gyújtásához.
Áldott ünnepeket és új esztendõt kívánok!
Zöldfûszeres harcsa saját aszpikban
A zöld az ünnep színe is, és egyúttal egy kicsit a magunk mögött hagyott évszakok gazdagságát is felidézi. Van néhány zöldfûszer, amely jól tûri a telet, a petrezselyem és a kapor még a hó alól is elõbújik. Így nincs akadálya, hogy frissen használjuk ezeket az ünnepi ételekhez. A hal pedig a hagyományos karácsonyi fogásaink között elõkelõ helyet foglal el. Ez a könnyû étel hasonló módon elkészítve több nemzet konyhájában is ismeretes. A paleo étkezésbe is kitûnõen beleillik. Az ételt két éve készítettem elõször egy karácsonyi adománygyûjtõ magazin számára, itt a blogon még eddig nem szerepelt.
Hozzávalók (4 személyre):
Egy 2 kilós, tisztított egész harcsa, 1 kg halcsont, 2 csomag kapor, 2 csomag petrezselyem, 1 babérlevél, 1 kisebb ...