Zöldfûszeres grilllepények
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt, 1 evõkanál tejföl, 3,5 dl langyos víz, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál szárított élesztõ; az öntethez: 2-3 evõkanál olívaolaj, rozmaring, metélõhagyma, petrezselyemzöld, fokhagyma, só.
Elkészítése: Az élesztõt, a sót meg a cukrot összekavarjuk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt meg a langyos vizet és megdagasztjuk. Letakarjuk és duplára kelesztjük. A fokhagymát áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfûszereket és kevés sót, kikavarjuk, majd hozzáöntjük az olajat. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk és mindegyiket kerekre nyújtjuk. Forró grillrácson, mindkét felükön megsütjük. Tálaláskor lekenjük a zöldfûszeres öntettel. Ha puhán szeretnénk fogyasztani, sütés után konyharuhával letakarjuk.
Megjegyzés: Vágjuk be félig a lepényeket és töltsük meg grillen sült hússal és salátával, a gyerekek nagyon fognak örülni az ízletes szendvicsnek!